Compania nu a reusit sa entuziasmeze investitorii cu profitul ridicat, pe fondul temerilor persistente privind perspectivele pietei computerelor personale, afectata de popularitatea tot mai ridicata a tabletelor si altor gadget-uri mobile.

"Ochii sunt pe Windows si pe modul in care se va descurca aceasta franciza in viitor, pe masura ce piata PC-urilor pierde teren in fata tabletelor", comenteaza un analist american.

Intel, cel mai mare producator de microprocesoare pentru PC-uri din lume, anticipa miercuri ca vanzarile de computere personale nu vor fi, in acest an, atat de solide pe cat se preconiza.

Citeste si:

Microsoft va intra anul viitor pe piata tabletelor, odata cu lansarea urmatorului sistem de operare, cu nume de cod Windows 8, care va fi compatibil cu chip-urile cu consum scazut produse de ARM Holdings si favorizate de producatorii de smartphone-uri si tablete.

In pofida scaderii vanzarilor Windows, Microsoft a depasit semnificativ estimarile analistilor de pe Wall Street, datorita performantelor suitei de software de business Office si consolei de jocuri video Xbox. Totodata, taxele platite de companie au scazut puternic in trimestrul analizat.