Research in Motion, compania canadiana producatoare a smartphone-urilor Blackberry, va disponibiliza 2.000 de angajati, aproape o zecime din forta totala de munca, pe masura ce vanzarile scad, in favoarea concurentului Apple iPhone, scrie SFGate.com.
Disponibilizarile vor viza toate departamentele companiei si fac parte dintr-un plan de „axare pe zonele cu cele mai mari oportunitati”, conform companiei. Dupa reducerea de personal, compania va mai avea circa 17.000 de angajati.

RIM a estimat luna trecuta ca vanzarile din trimestrul curent ar putea inregistra scaderi, primele de altfel din ultimii noua ani. Producatorul pierde teren in SUA in fata iPhone-ului dar si a terminalelor cu sistem de operare deschis Google Android, in parte din cauza faptului ca RIM nu a mai lansat un model important de BlackBerry din luna august a anului trecut.

Totodata terminale Google ieftine isi fac loc in America Latina, Asia si Europa, punand in pericol popularitatea BlackBerry-urilor mai putin scumpe precum Curve.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri