Primul telefon ce ruleaza noua versiune Mango a Windows Phone 7 a fost dezvaluit miercuri la Tokyo, in incercarea gigantului american de a castiga cota de piata pe un segment pe care in ultimii ani a pierdut teren aproape constant.
Telefonul este primul dintr-o lista mai mare de noi terminale ce urmeaza a fi anuntate in urmatoarele luni. (vezi mai jos clip de la lansarea terminalului).

Daca dorinta Microsoft de a se face remarcata pe segmentul smartphone-urilor vi se pare cunoscuta, este pentru ca gigantul a incercat acelasi lucru in urma cu un an, la lansarea primei versiuni de Windows Phone 7. Dar acest lucru nu s-a intamplat, scrie PCWorld.com.



In ciuda mai multor mii de aplicatii si in general a unor review-uri bune, noua platforma, care a inlocuit Windows Mobile, a fost eclipsata de mai multe terminale Android si update-uri ale sistemului de operare Apple iPhone.

Microsoft a acoperit o cota de piata de doar 2,7 % pe segmentul smartphone-urilor pe primul trimestru al anului, conform IDC, in scadere de la 7,1% in aceeasi perioada a anului precedent. Scaderea vanzarilor a fost de la 3,9 milioane unitati la 2,8 milioane pe primul trimestru al lui 2011.

“Am trecut de la vanzari foarte mici la…vanzari foarte mici”, a spus fostul CEO al companiei, Steve Ballmer, despre performantele companiei pe acest segment.

Mango, sau Windows Phone 7.5, adauga circa 500 de imbunatatiri pe platforma Windows Phone 7, conform companiei. Acestea include o vizualizare “de conversatie” a e-mail-ului (sistem de “thread” – n.r.), mesaje instante pe chat-ul Facebook si Internet Explorer 9 pentru un browsing mai rapid.

Cateva dintre aceste imbunatatiri pot fi remarcate pe noul telefon IS12T, care va fi disponibil doar in Japonia, incepand cu septembrie. Pretul lui nu a fost facut public.

Printre producatorii de terminale pe platforma Mango se numara Fujitsu Toshiba Mobile Communications, Acer sau ZTE, dar probabil cel mai vizibil jucator va fi Nokia, alta companie care pierde cota de piata vertiginos pe segmentul smartphone-urilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri