Grupul britanic Endava, care desfasoara activitati si in Romania, estimeaza pentru urmatorul an financiar (iulie 2011 – iunie 2012) o crestere a afacerilor la nivel consolidat cu 22%, la peste 40 de milioane de euro, conform companiei.
Potrivit lui Marian Popa, managing director pentru regiunea Europei Centrale si de Est, cresterea realizata de Endava in ultima perioada a fost determinata in principal de semnarea unor contracte noi cu clienti din Marea Britanie, in special din sectorul financiar si al serviciilor online, dar si de o crestere a bazei de clienti in Romania si Moldova.

„Cresterea realizata de Endava in ultima perioada a fost determinatt in principal de semnarea unor contracte noi cu clienti din Marea Britanie, in special din sectorul financiar si al serviciilor online, dar si de o crestere a bazei de clienti in Romania si Moldova. Pentru 2011, grupul Endava isi propune o crestere a cifrei de afaceri cu cel puţin 22%, comparativ cu anul precedent, cand compania a inregistrat afaceri de 33 de milioane de euro. Continuam astfel politica grupului, de cresteri organice anuale cuprinse intre 20% si 25%”, a declarat Marian Popa.

Peste 50% din cifra de afaceri pe grup este realizata din dezvoltarea de aplicatii software la comanda, aproximativ 25% din afaceri sunt reprezentate de serviciile de suport tehnic.

„Pe piata din Romania, cererea din partea clientilor locali este diferita. Endava a inregistrat o crestere a vanzarilor mai ales pe segmentul solutiilor software specializate pentru sectorul financiar-bancar, integrarea de sisteme, respectiv servicii de securitate in domeniul platilor online”, a adaugat Popa.

Vanzarile companiei catre clienti din regiunea Europei Centrale si de Est reprezinta aproape 10% din totalul afacerilor Endava. Compania este prezenta pe plan local cu birouri la Cluj-Napoca, Iasi si Bucuresti, cu un numar total de 310 angajati, cu 60 de angajati mai mult decat in luna ianuarie a acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri