"Problemele la solutia de email apar la peste 36,8% din companiile analizate, urmate de cele legate de stabilitatea statiilor de lucru, laptopuri si calculatoare, respectiv la 26% din firmele incluse in studiu, in timp ce 24% din companii au probleme din cauza virusilor, 23% din cauza imprimantelor si 18% din firmele studiate au dificultati cauzate de reteaua IT", se arata in studiu.

La realizarea analizei au participat 340 de persoane cu putere de decizie in zona IT de la companii din Bucuresti, care au avut in anul 2009 o cifra de afaceri cuprinsa intre 1 si 10 milioane de euro.

Din studiu reiese ca problemele tehnice semnalate de manageri afecteaza business-ul pe niveluri diferite.

Astfel, nefunctionarea email-ului reprezinta blocarea unui canal important de comunicare business to business, problemele la statiile de lucru ale angajatilor provoaca scaderi de productivitate, iar bresele in programul anti-virus inseamna riscuri de securitate la nivelul intregului sistem IT.

Citeste si:

Infiintata in 1998, Pluriva are ca principal domeniu de activitate dezvoltarea de solutii informatice complete pentru intreprinderile mari si mijlocii din Romania si din strainatate, respectiv ERP, dezvoltare software, servicii informatice de business si servicii media.

In 2009 Pluriva a inregistrat o cifra de afaceri de patru milioane de euro.

Compania este controlata de grupul Newarch Investments, detinut de familia Tudorache, care are 56% din capitalul social, din actionariat facand parte si Georgian Rosu, directorul general, cu 28%, Eugen Diaconeasa cu 8% si Alexandru Pascu cu 8%.