La finalul trimestrului doi, numarul total de clienti ai Cosmote Romania erau de 6,6 milioane, constant fata de primul trimestru al anului, dintre care 22,6% erau postpaid. Fata de jumatatea anului trecut, numarul clientilor a coborat cu circa 7%, de la 7,086 milioane, reiese din raport.

“EBITDA a crescut cu aproximativ 21%, reflectand imbunatatirile operationale dupa integrarea cu succes a Zapp in companie”, conform OTE.

ARPU pentru al doilea trimestru al 2011 a crescut cu 9%, pana la 5,23 euro, comparat cu T1 2011, in special datorita introducerii unor oferte competitive si dedicate nevoilor clientilor.

Citeste si:

“In prima jumatate a anului, Cosmote a pastrat un traseu sanatos si pozitiv. In contextul unui mediu economic dificil, a competitiei acerbe si a investitiilor majore pentru dezvoltarea retelei de Internet in banda larga si a serviciilor de date, toti indicatorii financiari principali au crescut", a spus Konstantinos Apostolou, chief financial officer al companiei.

Compania detinea la finalul celui de-al doilea trimestru o cota de piata de circa 24%.

Deutsche Telekom este prezent pe piata din Romania prin intermediul grupului elen OTE, la care detine 40% din actiuni. OTE controleaza in Romania Romtelecom, Cosmote si Germanos.