Asesoft Distribution, cel mai mare distribuitor IT&C din Romania, anunta rezultate financiare in crestere cu 50% pentru prima jumatate a lui 2011, compania incheind primul semestru al acestui an cu o cifra de afaceri de 78,5 milioane euro.
Compania vizeaza vizeaza pana la finalul anului o cifra de afaceri de 165 milioane euro, conform oficialilor firmei.

Piata de distributie a crescut ca urmare a evolutiei generale in sectorul IT, unde anul acesta s-a inregistrat prima crestere din ultimii doi ani, cu un procent de 15%. „In semestrul intai, am observat un optimism crescut la nivelul pietei, motivat de primele cresteri ale vanzarilor din ultimii doi ani. In cazul Asesoft Distribution, s-au vazut rezultatele eforturilor depuse in 2010, concretizate in parteneriate noi cu clienti si furnizori importanti si un portofoliu diversificat de produse”, a declarat Razvan Ziemba, directorul general Asesoft Distribution.

Laptopurile au fost principalul declansator al evolutiilor pozitive in industria IT locala
, atat ca urmare a ratei scazute de penetrare a acestui tip de produse in Romania, cat si datorita tendintei de inlocuire a sistemelor vechi. Pe o piata a calculatoarelor portabile care a inregistrat un avans cu 25% fata de perioada similara din 2010, vanzarile Asesoft Distribution au crescut de trei ori, de la 18.000 unitati in semestrul unu 2010, la peste 55.000 in aceeasi perioada din 2011, fiind principalul motor al cresterii din aceasta perioada.

Al doilea motor al cresterii il reprezinta dezvoltarea portofoliului de solutii si parteneriatelor cu integratorii de sisteme. In semestrul unu din 2011, ponderea vanzarilor catre integratori s-a dublat pana la 12%, estimarea fiind ca la sfarsitul anului aceasta sa creasca pana la nivelul de 20%. In completarea portofoliului de produse destinate acestui domeniu, Asesoft Distribution a semnat contracte noi cu parteneri importanti precum Allied Telesis pentru echipamente active de retea, PNY pentru placi video dedicate statiilor grafice, Schneider Electric pentru echipamente pasive de retea, Thecus pentru solutii de stocare de tip NAS sau Xerox pentru printing.

“In a doua jumatate a anului ne asteptam ca piata de distributie IT sa isi mentina tendinta de crestere cu cel putin 10%. Sectorul companiilor mici si mijlocii va fi un vector important de crestere pentru intreaga piata, pe care ne propunem sa-l sustinem prin facilitarea accesului integratorilor la o solutie de finantare oferita de Grenkeleasing, unul dintre cei mai importanti specialisti in finantarea sectorului IT”, a declarat Razvan Ziemba.

Astfel, Asesoft Distribution vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii care au nevoie de finantare dupa doi ani in care accesul la creditare a fost redus. “Vrem sa oferim partenerilor nostri posibilitatea de a-si gestiona cat mai flexibil bugetele. Prin solutia de finantare oferita de Grenkeleasing, partenerii nostri au posibilitatea de a oferi acest serviciu companiilor mici si mijlocii (SMB/SoHo)”, a explicat Razvan Ziemba.

Asesoft Distribution va continua strategia de dezvoltare, atat prin cresterea numarului de branduri si produse din portofoliu, cat si prin accesarea unor piete noi. Strategia de crestere este sustinuta si prin investitia intr-un nou centru logistic de 5000 mp, care va sustine dezvoltarea capacitatii operationale cu 50%.

Asesoft Distribution face parte, alaturi de eMAG si Flanco, din grupul de firme controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri