Victorie importanta pentru Apple: Un tribunal german a interzis vanzarea tabletelor Samsung in UE

Apple a obtinut, intr-o instanta din Germania, o victorie importanta in lupta cu rivalul Samsung Electronics, tribunalul interzicand temporar companiei sud-coreene sa vanda tabletele Galaxy in Uniunea Europeana, cu exceptia Olandei, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Ordinul judecatoresc dat de o instanta din Dusseldorf vine la o saptamana dupa ce Samsung a fost fortat, printr-un proces similar, sa intarzie lansarea tabletei Galaxy in Australia.

Apple sustine ca telefoanele si tabletele Samsung Galaxy "copiaza slugarnic" iPhone si iPad. Compania americana a intentat actiuni in justitie in Statele Unite, Australia, Europa si alte zone, sperand sa blocheze produsele rivale.

Gadget-urile Samsung sunt construite in jurul sistemului de operare Android dezvoltat de Google.

Divizia mobila a Samsung, care produce telefoane mobile si tablete, a generat 30% din veniturile gigantului sud-coreean in trimestrul al doilea. Restul vanzarilor sunt obtinute din chip-uri de memorie si televizoare, sectoare unde Samsung este lider global.

Compania este cel mai mare producator de electronice din Asia, cu venituri de 142 miliarde de dolari anul trecut.

Samsung a anuntat ca va contesta decizia.

"Actiunea a fost intentata fara ca Samsung sa fie anuntata, iar ordinul judecatoresc a fost emis fara vreo convocare la audieri sau solicitare catre Samsung", se arata intr-un comunicat al companiei.

Gadget-urile Galaxy sunt considerate principalii competitori ai iPhone si iPad.

Experti din industria de profil considera ca Samsung ar putea lansa in Europa o varianta usor modificata a Galaxy Tab 10.1 pentru a ocoli ordinul judecatoresc, la fel cum intentioneaza sa faca in Australia. O alta varianta ar fi plata unor drepturi de proprietate intelectuala catre Apple.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri