Valoarea fuziunilor si achizitiilor in domeniul tehnologiei a crescut la nivel global pana la 52,1 mld. $ in al doilea trimestru al anului curent, aproape dublu fata de primul trimestru (crestere cu 92%), conform unui raport al Ernst & Young, citat de Techcrunch.com.
Oficialii Ernst & Young atribuie acesta crestere in special consolidarii industriei precum si prin cresterea inovatiei in zone precum cloud computing, smartphone-uri, mobile video si energie solara.

Volumul de tranzactii a crescut in al doilea trimestru cu 24%, pana la 777 deal-uri, dar a scazut cu 2% fata de primul trimestru al anului curent cand numarul tranzactiilor a fost de 794.

(click pentru marire)



Media valorii tranzactiilor a crescut la 194 milioane dolari, cea mai mare medie din primul trimestru al anului 2000, perioada a dot-com bubble. Al doilea trimestru al anului curent include si al 20-lea deal ca marime in lumea tehnologica din istorie – cel mai probabil achizitia Skype cu 8,5 mld. $, cash, de catre Microsoft.

Dupa aceasta tranzactie, a doua ca marime este achizitia National Semiconductor de catre Texas Instrument, valoarea ridicandu-se la 6,5 mld. $.

Valoarea fuziunilor si achizitiilor pe segmentul semiconductorilor s-a ridicat la 10,9 mld. $ pe trimestrul doi.

Volumul tranzactiilor in afara frontierelor a crescut cu 16%, scazand tranzactiile dintre granite cu 11% - globalizarea precum si volumul din ce in ce mai mare de cash disponibil in alte tari decat in SUA au un cuvant greu de spus in acest sens, conform Ernst & Young.

Alte tranzactii si fuziuni majore pe trimestrul doi au fost achizitia PopCap de catre EA (1,3 mld. $), achizitia BlackBoard de catre Providence Equity (1,6 mld. $) sau deal-ul dintre Epicor si Activant, de aproape 2 mld. $.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri