Ministerul Comunicatiilor discuta cu reprezentantii operatorilor postali nationali din Belgia, Austria si Germania pentru intrarea in actionariatul Postei Romane, proces care va avea ca efect implicarea in managementul operational si capitalizarea companiei, a declarat ministrul Valerian Vreme, conform Mediafax.

"Posta Romana este un business foarte bun, dar in prezent se misca greu, unul dintre motive fiind si lipsa fondurilor necesare investitiilor. Una din variantele analizate ia in calcul intrarea in actionariatul Postei Romane a unui investitor strategic, care va capitaliza compania si se va implica si in management. In acest sens, am avut o serie de discutii cu reprezentanti ai operatorilor postali nationali din Belgia, Austria si Germania", a spus Vreme.

Cu afaceri de 1,4 miliarde de lei in 2010, Compania Nationala Posta Romana (CNPR) este controlata de Ministerul Comunicatiilor - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Ministrul a afirmat ca statul nu va ceda controlul CNPR, urmand sa detina pachetul majoritar de actiuni din capitalul social in eventualitatea atragerii unui investitor.

"Au fost discutii neoficiale si cu reprezentantii Fondului Proprietatea, care, in principiu, si-au exprimat acordul pentru un astfel de proces. Este greu de spus cand si cum se va pune in aplicare procesul si cand se va finaliza. Vrem sa parcurgem cat mai repede aceasta perioada de discutii pentru a ne face o opinie clara si precisa”, a mai spus ministrul.

CNPR este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse intr-o retea virtuala privata (VPN).

Operatorul are circa 34.200 de salariati, din care peste 11.000 sunt factori postali.

Bugetul CNPR pentru acest an prevede venituri totale de 1,51 miliarde de lei, de la 1,4 miliarde de lei in 2010, si un profit brut de 2,34 milioane de lei.

In 2010, operatorul postal a avut pierderi de 29 milioane de euro.

"In urma aplicarii unor masuri de eficientizare a activitatii, printre care si rezilierea unor contracte cu diversi furnizori, activitatea Postei Romane a revenit pe plus in iulie. Sper ca pana la finele anului compania sa recupereze cat mai mult din pierderile din prima parte a anului si sa incheie pe plus sau cu o pierdere cat mai redusa", a mai spus ministrul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si