Centrul de perfectionare va fi deschis in noiembrie-decembrie 2011, in colaborare cu Universitatea Bucuresti, si va presupune o investitie initiala de 2,7 milioane euro, finantata de guvernul chinez.

Proiectul ar putea fi extins anul viitor si in alte centre universitare, precum Cluj-Napoca si Timisoara, cand investitia totala ar putea creste astfel la 5 milioane euro.

Detaliile investitiei au fost discutate de catre reprezentantii companiei chineze cu ministrul Economiei, Ion Ariton, aflat in vizita in China alaturi de premierul Emil Boc.

Citeste si:

Potrivit reprezentantilor companiei chineze, ZTE studiaza in prezent piata romaneasca pentru a deschide, intr-o zona defavorizata, si o fabrica de asamblare de componente IT, proiect aflat inca in discutie cu autoritatile romane.

ZTE Corporation a fost infiintata in 1985, la Shenzhen, si deruleaza in prezent activitati in peste 140 de tari. Anul trecut, compania a avut afaceri de peste sapte miliarde euro, fiind cel mai mare operator chinez de telecomunicatii listat la bursa din Hong Kong si la cea din Shenzhen.

]ZTE produce echipamente pentru retele de telecomunicatii fixe, mobile, pentru retele optice si de date, si pentru retele inteligente si de ultima generatie.