RCS&RDS, cel mai mare operator de internet si televiziune de pe piata locala, avea la finalul lui iunie in jur de 242.000 de clienti de internet fix in Ungaria, potrivit datelor National Media and Infocommunications Authority, reglementatorul ungar.
La sfarsitul primului semestru din acest an in Ungaria erau aproximativ 1,98 milioane de abonati de internet fix, iar RCS&RDS avea o cota de 12,2%, la fel cu cea inregistrata la finalul lunii mai.

Astfel, la 30 iunie, RCS&RDS inregistra prin brandul Digi circa 241.800 clienti de internet fix, in crestere cu 240 de utilizatori fata de mai, prima luna pentru care autoritatea de reglementare maghiara a oferit date despre numarul de abonati ai operatorilor pe zona de internet si telefonie fixa.

Ungaria este a doua piata ca importanta pentru RCS&RDS dupa Romania, compania avand operatiuni si in Spania, Cehia, Croatia, Slovacia si Serbia.

Liderul pietei ungare de internet fix este T-Home, operator controlat de Deutsche Telekom, cu o cota de 34,6%, adica 685.770 de abonati. Acesta este urmat de UPC care detine 20,9% din piata, mai exact 414.240 de clienti.

Numarul de abonati de internet fix din Ungarie in iunie 2011:

De altfel, UPC, RCS&RDS si Deutsche Telekom sunt intr-o competitie stransa pe televiziune, internet si telefonie fixa in Ungaria, dar si in Romania unde cele trei companii sunt lideri in aceste domenii. In Romania Deutsche Telekom este prezent indirect prin Romtelecom si Cosmote, operatori controlati de grupul grec OTE.

Pe de alta parte, la finalul lui iunie, RCS&RDS era pe locul al doilea pe segmentul de televiziune maghiar cu o cota de 22,9% dintr-o piata totala de 2,74 milioane de abonati. Astfel, compania avea in jur de 627.780 de utilizatori.

Primul loc in domeniu era detinut de UPC, operator care avea o cota de 25,8% si 707.280 de abonati.

RCS&RDS este cel mai important furnizor de televiziune si internet de pe piata locala si este controlat de omul de afaceri oradean Zoltan Teszari. De la finalul lui 2009, conducerea companiei nu a mai oferit detalii despre numarul de clienti pe care ii are in Romania si la nivel regional.

Sursa: National Media and Infocommunications Authority

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri