Rovio, producatorul finalndez al jocului Angry Birds, ar putea fi evaluat la o valoare de 1,2 mld. $ in urma discutiilor companiei cu mai multi investitori, scrie DigitalTrends.com.
In mai putin de doi ani, jocul Angry Birds a fost downloadat de peste 300 de milioane de ori, pe o varietate mare de device-uri.

Dupa succes inregistrat cu jocul in sine, Rovio a lansat pe piata mai multe produse fizice adiacente temei jocului, de la genti colorate la jucarii de plus si carti de bucate. Se discuta chiar si despre turnarea unui film Angry Birds.

Creatorii Bloomberg se afla in discutii cu mai multi investitori, in urma carora compania ar putea fi evaluata la 1,2 mld. $, conform unor informatii oferite de “doi oameni familiari cu discutiile”. Sursele au subliniat ca Rovio este interesata sa atraga investitii “strategice din partea unei companii din entertainment”.

Printre posibilii investitori se numara Electronic Arts, Zynga sau chiar Disney.

Compania a primit 42 mil. $ in martie de la Accel Partners, Atomico si Felicis Ventures.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri