Doar in al treilea trimestru (pana la 15 august) au fost anuntate in Statele Unite ale Americii tranzactii de 182,9 miliarde de dolari. Aceste cifre se traduc prin cel mai mare volum al activitatii de fuziuni si achizitii (M&A) de pe perioada verii din 2007 incoace.
In ansamblu, fuziunile si achizitiile din Statele Unite s-au ridicat in 2011 la 712 miliarde de dolari, un salt de 48% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Dealogic.

Sustinut de oferta gigant de 12,5 miliarde de dolari lansata de Google pentru Motorola Mobility, sectorul tehnologic a raportat anul acesta tranzactii in valoare de 133 miliarde de dolari. De asemenea, acesta este cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, potrivit Wall Street Journal.

Fuziunile si achizitiile sunt considerate un semnal ca marile companii au rezerve substantiale de bani si sunt dispuse sa cheltuiasca desi cresterea economica a incetinit.

Si datele Thomson Reuters atesta faptul ca 2011 este cel mai dinamic an din punctul de vedere al activitatii de M&A. Achizitia Google, cea mai mare din istoria companiei care detine cel mai mare motor de cauta, a dus valoarea tranzactiilor din sectorul IT&C la nivelul de de 125,7 miliarde de dolari.

Iata care sunt cele mai mari 5 tranzactii din sectorul high-tech, potrivit Thomson Reuters:

1. Google - Motorola Mobility 12,5 mld. $, august 2011
2. Microsoft - Skype 9,1 mld. $, mai 2011
3. Texas Instruments - Nationall Semiconductor 6,5 mld. $, aprilie 2011
4. Western Digital Ireland - Viviti Technologies 4,3 mld. $, martie 2011
5. CenturyLink - SAVVIS 3 mld. $, aprilie 2011

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri