Martin instalase anteriorul furtului pe Macbook Pro-ul personal programul open source Prey. Dupa ce laptop-ul i-a fost furat, a notificat software-ul de acest lucru. Prey permite celor ce au instalat programul sa localizeze dispozitivul, sa activeze webcam-ul si sa realizeze snapshot-uri are suspectului, precum si ale monitorului.

“Dupa doua zile, cat timp am fost plecat la o intalnire business in afara orasului, am primit un e-mail care m-a facut extrem de fericit”, a scris Martin pe blogul sau. S-a intors in camera sa si a schimbat frecventa rapoartelor de “dispozitiv furat” la cinci minute.

Citeste si:

“Dupa ce l-am spionat timp de doua ore intrand pe site-uri religioase, cautand masini precum Mercedes clasa A, hotul a intrat in sfarsit pe Facebook”, a scris Martin. In acest fel, pagubitul a reusit sa afle o multime de informatii despre el – numele suspectului, scoala, adresa, adresa IP, ISP. A trimis apoi informatia politiei, impreuna cu print screen-uri.

Dupa primirea informatiei, politia a intrat in casa lui Soheil Khalifar (18 ani, in fotografie), acesta urmand sa fie judecat vineri.