Veniturile Dell, al doilea cel mai mare producator de computere dupa HP, au stagnat in trimestrul doi fiscal, pe fondul investitiilor guvernamentale in scadere, insa profitul net al companiei a crescut cu 63%, pana la 890 mil. $, scrie The New York Times.
Veniturile companiei in trimestrul incheiat pe 29 iulie au crescut cu 1%, pana la 15,66 mld. $.

Brian Gladden, director financiar al Dell, subliniaza ca veniturile neschimbate sunt urmare a eliminarii anumitor produse low-end precum si oprirea vanzarilor de anumite software-uri catre companii. “Vanzarile in stagnare se datoresc insa si economiei slabite si a vanzarilor slabe catre firme guvernamentale”, spune Gladden.

Vanzarile catre agentii publice, scoli si spitale au scazut cu 3% in trimestrul mentionat, pana la 4,5 mld. $.

Brian Marshal, analist al Gleacher & Company, a subliniat ca economia nu a parut sa afecteze vanzarile Apple, care a raportat venituri record in ciuda recesiunii. El considera ca scoaterea de pe piata a unor produse low-end in favoarea celor mai scumpe s-ar putea dovedi o strategie benefica, dar pe termen lung. “Nu cred ca poti sa intorci o nava de asemenea dimensiuni in putin timp”, spune analistul.

Compania estimeaza pe trimestrul trei venituri similare cu trimestrul doi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri