Apple are in prezent o valoare de piata cat a celor 32 de mari banci din zona euro la un loc, ca urmare a scaderii masive a actiunilor din sectorul financiar, potrivit datelor Thomson Reuters, citate de Mediafax.

Titlurile unor banci precum Santander din Spania, BNP Paribas din Franta, Deutsche Bank din Germania si UniCredit din Italia au scazut puternic, in timp ce valoarea de piata a Apple a crescut constant.

Indicele DJ STOXX al bancilor din zona euro a scazut cu 4% in prima parte a tranzactiilor de vineri, evaluand cei 32 de membri la 340 miliarde de dolari, in functie de capitalizarea de piata a actiunilor listate.

Acest indice a scazut cu o treime de la inceputul lui iulie, din cauza temerilor ca bancile vor avea pierderi de ordinul miliardelor din detinerile de obligatiuni guvernamentale ale tarilor din zona euro si a esecului politicienilor de a opri extinderea crizei datoriilor suverane.

Bancile din zona euro au pierdut trei sferturi din valoarea de piata de la un maxim atins in mai 2007.
In schimb, capitalizarea de piata a Apple a crescut la 340 miliarde de dolari datorita succesului unor produse precum iPod, iPhone si iPad.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cinci zile de scaderi pe bursele europene de teama Brexit-ului