Actiunile Hewlett-Packard (HP) s-au prabusit vineri cu 22%, cel mai amplu declin din ultimii 31 de ani, dupa ce compania a anuntat schimbari strategice, inclusiv o posibila transformare a diviziei de PC-uri in companie independenta, transmite Bloomberg.

Titlurile HP, cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial, au scazut cu 6,56 dolari, respectiv 22%, la 22,95 dolari pe unitate, scrie Mediafax.

In timpul tranzactiilor, actiunile au coborat cu 23%, cel mai grav declin dupa 1980.

Compania a anuntat saptamana trecuta ca ar putea separa de grup divizia de PC-uri si sa inchida unitatea producatoare de tablete si hardware pentru smartphone.

HP a convenit totodata preluarea producatorului britanic de software Autonomy, pentru circa 10,3 miliarde de dolari.

HP are obiectivul sa reduca dependenta de PC-uri, care aduc marje mai reduse de profit, in conditiile in care clientii se orienteaza catre tablete, precum cele fabricate de Apple.

Hewlett-Packard a emis estimari referitoare la vanzarile si profitul din acest trimestru care sunt sub asteptarile analistilor.

"Oamenii si-au pierdut increderea in companie", a declarat Brian Marshall, analist la firma Gleacher din San francisco. El a aratat ca investitorii isi dau seama ca modelul financiar al HP este intr-o dezordine mai mare decat au crezut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Luxoft isi extinde spatiile de birouri din Novo Park dupa plecarea P&G