Lenovo Group din China si Samsung Electronics din Coreea de Sud ar putea fi interesare de preluarea diviziei de PC-uri a grupului american Hewlett-Packard (HP), care a anuntat ca analizeaza toate optiunile, inclusiv renuntarea partiala sau totala la aceasta, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Principalul candidat ar fi Lenovo, care a cumparat divizia de computere personale a grupului american International Business Machines in 2005, potrivit analistilor de la companiile de cercetare a pietei Ovum si IDC.

Samsung ar putea fi interesata intrucat achizitia ar completa mixul sau geografic si de produse, a declarat Carter Luxher, analist la Ovum.

Hewlett-Packard, cel mai mare producator de computere personale la nivel mondial, a anuntat joi ca ar putea renunta complet la productia de PC-uri, directorul general Leo Apotheker intentionand sa reorganizeze compania cu o istorie de 72 de ani pentru a se concentra pe segmentul software si clientii corporatisti.

Credit Suisse estimeaza ca divizia ar putea valora 12 miliarde de dolari, iar vanzarea acesteia ar fi cea mai mare din industria PC-urilor dupa ce HP a cumparat Compaq Computer in 2002.

"PC-urile vor fi in continuare o afacere uriasa cu mari oportunitati, pentru o companie care o poate administra corect. Tabletele sunt la moda, dar trebuie sa tinem seama ca anual sunt vandute sute de milioane de PC-uri", a aratat Lusher.

HP a anuntat joi ca intentioneaza sa separe de grup divizia de PC-uri, in urmatoarele 18 luni, si va opri fabricarea de produse cu software WebOS, precum tabletele si telefoanele multifunctionale. De asemenea, HP va cumpara producatorul britanic de software Autonomy, pentru 10,3 miliarde de dolari.
Dell, al doilea mare producator de PC-uri la nivel mondial, se concentreaza la randul sau mai mult pe servicii, chiar daca PC-urile reprezinta inca circa jumatate din vanzarile companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Reduceri de vara: laptopuri mai ieftine pentru gaming