Versiunea japoneza a iOS 5, cel mai recent sistem de operare al Apple, va permite utilizatorilor sa afle cu un minut sau chiar doua inainte daca exista pericol ridicat de cutremur, conform TheRegister.co.uk.
Aceasta functionalitate este intalnita in mod normal in telefoanele mobile din regiune, dar brandurile “de import” au integrat mai incet aceste alerte care folosesc un anumit ton special care se activeaza chiar daca terminalul este pus pe silentios (exista anumite lucruri pentru care merita sa intrerupi orice intalnire).

Serviciul nu se bazeaza atat pe predictii cat pe semnele incipiente ale cutremurului care deja incepe. Vibratii mai mici calatoresc mai repede decat cutremurul propriu-zis deci, in functie de distanta fata de epicentru, ai putea sa castigi pana la aproape 2 minute inainte de punctul maxim al cutremurului.

Aceste secunde pot fi insa pretioase si pot salva vieti.

Inainte de iOS 5 au existat aplicatii de acest tip, insa Apple va integra alerta chiar in panelul Notificari al iPhone-urilor. In versiunea japoneza, clientii vor putea seta alertel pentru cutremure.

Noul sistem de operare va fi lansat in cateva luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri