“Suntem intr-o perioada importanta a istoriei companiei noastre”, a afirmat pentru Financial Times, Léo Apotheker, directorul executiv al gigantul informatic american HP, in legatura cu luarea in calcul a posibilitatii de a separa divizia de calculatoare si ulterior de a o vinde, scrie cotidianul britanic.

Apotheker se va intalni cu actionarii HP la New York, Boston si Londra pentru a le explica acestora ca este necesar ca grupul sa se concentreze pe zona de software si sa renunte la divizia de calculatoare personale pentru a face fata schimbarilor din industria tehnologiei.

Pe de alta parte, seful companiei estimeaza ca HP va recastiga cele 40 de miliarde de dolari pe care le-ar pierde in cazul in care ar renunta la divizia de PC-uri, zona care aduce cele mai mari venituri companiei.

“Cred ca pe termen lung vom avea marje de profit mai bune si un profil de crestere imbunatatit”, afirma Apotheker.

Actiunile HP au scazut la finalul saptamanii trecute cu 20% la 23,6 de dolari, dupa ce conducerea a anuntat ca ar putea sa se separe de divizia de PC-uri ori sa o vanda. De asemenea, HP va renunta la productia de tablete si smarphone-uri si va plati 11 miliarde de dolari pentru achizitia Autonomy, cel mai mare grup softwate din Marea Britanie.

Apotheker si Cathie Lesjak, directorul financiar al HP, au vorbit deja cu zeci de investitori, in timp ce Ray Lane, unul dintre presedintii companiei, va incerca sa convinga o parte dintre investitori de necesitatea acestei decizii in saptamana care urmeaza.

“Ceea ce le voi spune investitorilor este ca schimbarile de asemenea amploare sunt greu de inteles si de acceptat avand in vedere pretul actual al actiunilor”, a afirmat Lane, fost presedinte si in cadrul Oracle.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si