Telefonia mobila de generatia a treia, 3G, va prinde viteza pentru a veni in intampinarea cerintelor internautilor, tot mai avizi de servicii hi-tech.

Acesta este mesajul transmis de marii producatorii din industria de profil, in cadrul Congresului Mondial 3GSM, de la Cannes.

Siemens a inregistrat deja o premiera, demonstrand auditoriului ca are capacitatea de a transmite cantitati uriase de date intr-un timp record.

Un gigabit pe secunda

Compania germana a facut proba transmiterii unui gigabit de date pe secunda, de 20 de ori mai rapid decat capacitatea actuala a retelelor 3G. Sistemul nu este disponibil inca din punct de vedere comercial, insa Motorola, a profitat de ocazie pentru a explica sistemul HSDPA (High Speed Downlink Packet Access), care este pe punctul de a fi lansat, ce e drept doar in Statele Unite.

HSDPA promite o viteza de doi gigabiti pe secunda, comparat cu numai 384 de kilobiti pe secunda, viteza standard pentru retelele 3G.

Super 3G

Acesta ar putea fi viitorul informatiei, iar Nokia intentioneaza sa se afle printre primii care prind "trenul de viteza". In colaborare cu Sierra Wireless, compania finlandeza promite sa fie primul jucator european care va oferi consumatorilor High Speed Downlink Packet Access.

HSDPA reprezinta un pariu tentant pentru orice producator mare, teoretic existand posibilitatea ca viteza de transfer sa creasca pana la 14 megabiti/secunda.

Unii jucatori de pe piata telefoniei mobile si-au exprimat optiunea pentru un alt serviciu nou, Evolution - Data Optimised (EV-DO).

Analistii estimeaza ca, pana spre finele anului 2015, nevoia de viteza in transferul de date si imagini se va multiplica de 10 ori.

In acest sens, compania americana Sprint a confirmat ca va investi trei miliarde de dolari in dezvoltarea noilor tehnologii, dintre care un miliard de dolari numai pentru EV-DO.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri