Centrul a fost inaugurat initial pentru a dezvolta platforma open source MeeGO de catre o divizie a Open Source Technology Center. In ultimele sase luni centrul si-a extins domeniul de activitate prin formarea unei echipe specializate de ingineri de la Platform Technologies and Analysis Center, care se ocupa de benchmarking-ul chipseturilor si al procesoarelor, urmarirea si optimizarea performantelor, conform companiei americane.

In calitate de country manager al Intel Romania Software Development Center, Monica Ene – Pietrosanu va fi responsabila cu supravegherea activitatilor centrului, cu identificarea si dezvoltarea unor noi oportunitati de business, dar si cu relatia cu cei mai importanti jucatori din industria IT. De asemenea, Monica va coordona relatiile Intel cu mediul academic si cu sistemul public.

Inainte de a se alatura echipei Intel, Monica a lucrat la Microsoft atat in Statele Unite, cat si in Romania. Din pozitia de site manager al Global Technical Support Center al Microsoft din Bucuresti, Monica a ajutat la initierea si dezvoltarea afacerilor Microsoft pe piata locala.

Monica Ene – Pietrosanu are o experinta de peste 15 ani in securitatea sistemelor de calcul si criptografie, domeniu in care detine mai multe patente. A publicat patru carti despre securitatea sistemelor de calcul si criptografie, are un doctorat si licenta in Stiinta Calculatoarelor de la Universitatea Politehnica Bucuresti si licenta in Matematica la Universitatea Bucuresti.