Intel a numit-o pe Monica Ene – Pietrosanu in functia de country manager al Intel Romania Software Development Center (IRSDC). Centrul de Cercetare si Dezvoltare software Intel a fost deschis in Bucuresti in noiembrie 2010, in urma unei investitii de mai multe milioane de euro a Intel Software and Services Group.
Centrul a fost inaugurat initial pentru a dezvolta platforma open source MeeGO de catre o divizie a Open Source Technology Center. In ultimele sase luni centrul si-a extins domeniul de activitate prin formarea unei echipe specializate de ingineri de la Platform Technologies and Analysis Center, care se ocupa de benchmarking-ul chipseturilor si al procesoarelor, urmarirea si optimizarea performantelor, conform companiei americane.

In calitate de country manager al Intel Romania Software Development Center, Monica Ene – Pietrosanu va fi responsabila cu supravegherea activitatilor centrului, cu identificarea si dezvoltarea unor noi oportunitati de business, dar si cu relatia cu cei mai importanti jucatori din industria IT. De asemenea, Monica va coordona relatiile Intel cu mediul academic si cu sistemul public.

Inainte de a se alatura echipei Intel, Monica a lucrat la Microsoft atat in Statele Unite, cat si in Romania. Din pozitia de site manager al Global Technical Support Center al Microsoft din Bucuresti, Monica a ajutat la initierea si dezvoltarea afacerilor Microsoft pe piata locala.

Monica Ene – Pietrosanu are o experinta de peste 15 ani in securitatea sistemelor de calcul si criptografie, domeniu in care detine mai multe patente. A publicat patru carti despre securitatea sistemelor de calcul si criptografie, are un doctorat si licenta in Stiinta Calculatoarelor de la Universitatea Politehnica Bucuresti si licenta in Matematica la Universitatea Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri