Compania Teletrans, operator de telecomunicatii la nivel national, a inregistrat in primul semestru din 2011 o cifra de afaceri de 22,6 milioane lei (5,31 mil. euro), in crestere cu 0,24% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit brut in crestere cu 10,6% fata de primul semestru al aceluiasi an, conform companiei.
Veniturile pe serviciile SCADA (Supervisory Control and Data Aquisition) au crescut cu un procent de 7% in prima jumatate a anului 2011, pe fondul investitiilor in parcurile eoliene, dar si pe dezvoltarea proiectelor de solutii integrate.

“Planficam pentru urmatoarea perioada o strategie de afaceri orientata spre cresterea veniturilor din serviciile de SCADA , dar si o crestere a businessului pe serviciile de transport de fluxuri de date. In plus, vizam incheierea de parteneriate, precum si finalizarea proiectului de dezvoltare a retelei de fibra optica ce vor duce implicit la o crestere a capacitatii de oferte pe care le asiguram clientilor nostri ” a declarat Ovidiu Mihaila, director general Teletrans.

O directie relativ noua pe care Teletrans doreste sa o valorifice este legata de tendinta si preocuparile de pe piata infrastructurilor critice, tinand cont de gradul inalt de securitate al retelei de care dispune. In prezent, aceasta consta intr-o retea backbone cu acoperire nationala si o lungime totala de 5.000 de kilometri, plus o retea metropolitana cu acoperire in 8 orase - Bucureşti, Bacau, Cluj, Constanta, Craiova, Piteşti, Timişoara şi Sibiu. Obiectivele principale ale companiei constau in mentinerea trendului ascendent al cifrei de afaceri, in pofida contextului macroeconomic national si global actual afectat de criza economica.


Teletrans, infiintata in 2002, opereaza doua retele de fibra optica: un backbone cu acoperire nationala de aproximativ 5000 km, 9 inele, redundanta, şi un backbone de aproximativ 4000Km, 4 inele, redundanta, tehnologie IP/MPLS configurate pe 8 routere de transport şi 32 routere de acces. TELETRANS are puncte de prezenta in 32 de municipii de judet, acces la reteaua de fibra optica in peste 110 locatii şi legaturi crossborder cu Ungaria, Bulgaria, Serbia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri