F64 Studio, cel mai mare retailer autohton specializat pe aparatura foto, a inregistrat in 2010 venituri de 11,3 mil. euro, in crestere cu 22% fata de 2009. Pe fondul revenirii pietei de fotografie, oficialii companiei vor deschide de la 1 octombrie cel mai mare magazin de profil din Romania – afla, in premiera, informatii despre el.
F64 Studio SRL a raportat pentru 2010 un profit de 587.000 euro, in crestere cu 88% fata de 2009. “Simtim cum piata incepe sa isi revina din recesiunea care a afectat industria”, spune Adrian Ionescu (foto), product manager la F64, subliniind ca se asteapta la o crestere a veniturilor pe 2011, fara sa ofere insa informatii suplimentare.

Compania va inaugura la inceputul lunii octombrie cel mai mare magazin dedicat in exclusivitate fotografiei, in Bucuresti, aproape de Tribunal - Piata Unirii. Magazinul va avea o suprafata de 1.300 de metri patrati si va comercializa produse ale multor branduri de profil precum si accesorii. “Va fi un magazin conceptual. Magazinul pe care il avem in prezent il vom integra in acest concept-shop”, mai spune Ionescu.

Compania vinde circa 35% online, restul de vanzari realizandu-se in magazinul fizic din Strada Vigilentei.

Compania si-a dublat numarul de angajati de la inceputul anului, ajungand in prezent la 90 de oameni. Pana la 1 octombrie, numarul acestora va creste la 120, angajarile fiind impulsionate de inaugurarea noului magazin. Oficialii companiei nu au oferit in prezent informatii suplimentare, subliniind ca vor comunica mai multe la momentul inaugurarii. "Vor fi o multime de promotii si surprize".

“«Secretul» nostru a fost si este, pe langa calitatea produselor, service-ul si sfaturile pe care le oferim clientilor. Multi dintre ei revin dupa ce au cumparat un body sau un obiectiv si pentru alte accesorii. Anul acesta s-au vandut foarte bine D-90 si Canon 1000D. Din accesorii se comercializeaza din ce in ce mai bine obiectivele TAMROM, flash-urile Nissin sau filtrele Hoya”, spune Ionescu.

Intr-adevar, judecand dupa cifrele de afaceri ale altor jucatori din piata de fotografie, se simte revenirea pietei de fotografie.

Foto Hobby Shop, unul dintre concurentii F64, cu sediul in centrul vechi al Bucurestiului, a generat in 2010 venituri de 972.000 euro si profit de 68.000 euro, conform Ministerului de Finante. Desi compania nu a raportat veniturile pe 2009, in 2008 compania a generat afaceri de doar 430.000 euro, la jumatate fata de 2010.

Un alt jucator axat exclusiv pe fotografie este Sinpro Plus din Timisoara. Compania a generat in 2010 venituri de 737.000 euro si profit de 12.000 euro. In 2009, firma a generat venituri mai mici, de 580.000 euro, la profit similar.

Consideri ca magazinul F64 de 1.300 mp este o idee buna? In functie de ce factori va avea succes? Comenteaza mai jos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri