Oficialii romani au facut lobby pentru dezvoltarea unui centru de expertiza in tara noastra, la conferinta internationala Government Leaders Forum, organizata de Microsoft Corporated in Republica Portugheza, la Lisabona.

Posibile locatii pentru infiintarea centrului de excelenta Microsoft ar putea fi orasele Cluj si Iasi. Decizia urmeaza sa fie luata la nivelul conducerii corporatiei. Noi am facut lobby pentru Romania. Am aratat care sunt avantajele tarii noastre si am prezentat investitiile de acest tip realizate recent in Romania, ne-a declarat, din Lisabona, Szolt Nagy.
Evenimentul la care a participat si Aurel Netin, secretar de stat pentru tehnologia informatiei, a fost conceput ca un cadru pentru discutarea si prezentarea celor mai bune practici si experiente acumulate in domeniul guvernarii, al dezvoltarii social-economice, al educatiei si sanatatii, precum si ale rolului pe care noile tehnologii le pot avea in aceste domenii. In acest an, forumul s-a aflat deja la cea de-a 9-a editie. La intalnire au mai participat reprezentanti ai Estoniei, Letoniei, Greciei si Serbiei-Muntenegru.

Reprezentantii Romaniei au participat si la un mic dejun de lucru la invitatia lui Siim Kallas, Comisar european pentru probleme administrative, audit si antifrauda, pentru a dezbate rolul pe care il joaca IT-ul in transparenta actului guvernamental si decizional. In cadrul acestui dejun, au fost prezentate initiati-vele Uniunii Europene privind transparenta utilizarii fondurilor europene, precum si proiectul de creare a unui sistem paperless denumit e-commission. In acest context, oficialii romani au prezentat rezultatele obtinute in domeniul transparentei decizionale si initiativa MCTI de a crea un portal pentru executia bugetara.

Acesta este unul dintre proiectele ce vor fi dezvoltate anul acesta de MCTI. Executia bugetara a institutiilor publice va deveni astfel usor de urmarit, a precizat Szolt Nagy. Delegatia romana a prezentat si cateva proiecte realizate, printre ele aflandu-se cele privind declaratiile de avere si asigurarea transparentei actului decizional si executiv. Ministrul comunicatiilor si-a exprimat interesul fata de sistemul e-commission, pe care il considera un bun punct de plecare pentru initierea unui proiect similar in Romania, menit sa ajute la pregatirea sedintelor de guvern.

Am avut o intalnire si cu vicepresedintele Microsoft pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, cu care am discutat despre modul in care putem colabora pentru imbunatatirea accesului la calculator si servicii de Internet pentru cetatenii romani, a precizat, pentru SFin, ministrul comunicatiior. Am discutat si despre serviciile de e-guvernare. Le-am propus chiar sa cream un generator de servicii electronice, in colaborare cu corporatia Microsoft, a continuat Szolt Nagy.

Bill Gates a declarat la Lisabona ca serviciile americane care calculeaza impozitele sunt obligate, n ceea ce-l priveste, sa faca aceasta operatiune pe un calculator special, din pricina cantitatii enorme de date asupra averii sale. Declaratia mea de impozite din Statele Unite trebuie stocata pe un computer special pentru ca cele obisnuite nu reusesc sa gestioneze cifrele, a afirmat magnatul, n cadrul unei conferinte de presa la Microsoft Lisabona. Astfel, mereu primesc nstiintari cum ca nu am platit una sau alta, cnd, de fapt, e vorba doar de computere nepotrivite, a adaugat Bill Gates. Prin urmare, mi trimit apoi alte scrisori n care mi spun ct le pare de rau de greseala comisa, a mai spus miliardarul.

Averea lui Bill Gates e estimata la 47 de miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, care evalueaza periodic averile celor mai bogati oameni din lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri