La fel ca si analistii internationali, majoritatea respondentilor wall-street.ro considera ca si fara Steve Jobs la carma companiei Apple va creste in continuare. Doar 42% dintre cei 800 de respondenti considera ca Apple va avea de pierdut.

Intrebati care este gadgetul Apple preferat, cititorii au raspuns, in majoritate (51%), ca iPhone-ul. Urmatorul gadget este iPad-ul (21,4%), Mac-ul si abia la final iPod-ul, cu doar 8,6%. Si aceste raspunsuri indica trendurile generale de pe piata, iPhone-ul fiind principalul generator de venituri pentru companie, iPad-ul inregistrand cresteri importante. iPod-ul pierde din ponderea veniturilor.

Intrebati ce inseamna demisia lui Steve Jobs pentru ei, cititorii wall-street.ro au raspuns ca plecarea sefului Apple este un lucru trist, el fiind cel mai carismatic lider (51,4%). Pe 36% dintre respondenti nu ii influenteaza in vreun fel plecarea liderului si co-fondatorului companiei in timp ce doar 8,5% dintre respondenti se vor gandi mai mult inainte sa cumpere un produs Apple. Un minim de 3,6% au spus ca Steve Jobs trebuia sa plece, sa lase si altora locul.

Cum comentati asupra sondajului? Ce parere aveti de plecarea lui Jobs? Comentati mai jos.

Citeste si:

Resurse suplimentare propuse de Wall-Street.ro:

- Steve Jobs, seful preferat de managerii din Romania. Ce cred despre fondatorul Apple.

- Exista Apple dupa Jobs? Vezi cine este noul CEO Apple

- Cum a reactionat social media romaneasca la demisia sefului Apple - mix de pamflet si seriozitate.