Producatorul de cip-uri Advanced Micro Devices (AMD) l-a numit pe Rory P. Read in functia de presedinte si CEO, acesta urmand sa intre si consiliul de directori. El a detinut anterior pozitii la Lenovo si IBM, scrie The Wall Street Journal.
AMD va incerca sa gaseasca oportuniati de crestere “in ecosistemul PC-urilor si mai departe”, conform lui Read.

Read vine la AMD dupa ce timp de cinci ani a lucrat in cadrul Lenovo Group, cel mai recent ocupand functiile de presedinte si director de operatiuni. El a ajutat compania asiatica sa intre in mai multe tari si sa isi mareasca cota de piata.

CV-ul lui Read il recomanda pe acesta ca avand capacitati de a aduce profit companiilor la care lucreaza, spune Bruce Claflin, presedinte al board-ului de director al AMD. Scopul lui Read va fi “de a amplifica vocile clientilor in interiorul AMD”.

In perioada in care a condus operatiunile Lenovo America, Read a asigurat cresterea veniturilor companiei cu doua cifre. El a reusit sa aduca compania pe profit.

Inainte de Lenovo, Read a lucrat timp de 23 de ani la IBM unde a detinut pozitii de management.

Sursa foto:HotHardware.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri