In documentele depuse la un tribunal federal din Washington se solicita o declaratie potrivit careia achizitia T-Mobile, divizie a Deutsche Telekom, ar incalca legislatia antitrust din SUA.

Autoritatile statului cer totodata ca justitia sa blocheze orice demers de punere in practica a acordului.

"Eliminarea de pe piata a T-Mobile, ca firma independenta low-cost, ar inlatura o forta concurentiala semnificativa", se arata in reclamatie.

Daca autoritatile de reglementare vor respinge acordul, care ar crea cel mai mare operator wireless din SUA, AT&T va fi nevoita sa plateasca Deutsche Telekom 3 miliarde de dolari. In plus, AT&T va oferi T-Mobile spectrum wireless in unele regiuni si tarife reduse pentru apeluri in reteaua AT&T, pachetul total de compensatii urmand sa ajunga pana la sapte miliarde de dolari, a anuntat Deutsche Telekom in luna august.

Citeste si:

Purtatori de cuvant ai Deutsche Telekom, ai AT&T si ai Departamentului de Justitie au refuzat sa comenteze, sau nu au fost disponibili.

Actiunile AT&T au scazut cu 3,4% in urma informatiilor, iar certificatele globale de depozit ale Deutsche Telekom cu pana la 6,4%.

Achizitia ar combina al doilea, respectiv al patrulea mare operator de telecomunicatii din SUA, pentru a forma un nou lider de piata, inaintea Verizon Wireless.