Procesoarele quadcore ale Nvidia vor fi disponibile pana la finalul anului 2011, urmand a fi implementate in urmatoarele generatii de tablete Android, conform CEO-ului companiei asiatice, Jen-hsun Huang.
Procesoarele, cu nume de cod Kal-El, vor fi integrate si in smartphone-uri, dar cel mai probabil nu mai devreme de 2012.

“Suntem singura companie «pe ringul de dans», alaturi de Qualcomm”, a declarat Huang. CEO-ul companiei a declarat de asemenea ca urmareste sa integreze procesoarele si in smartphone-uri cu preturi medii. “Vom fi foarte multumiti cand vom deveni un jucator important pe piata telefoanelor mass market”, a adaugat Huang.

El a estimat ca Nvidia detine circa 70% din piata tabletelor cu Android, si numai 50% din piata smartphone-urilor de top. Fara indoiala, fiind primul jucator care va lansa cip-uri cu patru nuclee, va oferi companiei avans fata de concurenti la inceputul lui 2012.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri