HTC Corp, al doilea mare jucator pe piata smartphone-urilor din Asia, se foloseste de noua patente cumparate de la Google pentru a da in judecata Apple, informeaza Bloomberg.
Google a intrat in posesia brevetelor in urma cu mai putin de un an, patru dintre acestea apartinand Motorola, trei de la Openwave Systems si doua de la Palm Inc, in conformitate cu Biroul de Patente si Marci Inregistrate din SUA.

Intr-o plangere depusa intr-un tribunal din Delaware, HTC a spus ca Apple a incalcat opt brevete din Statele Unite referitoare la comunicatiile fara fir si la ecranele telefoanelor mobile, sustine WSJ.

In plus, HTC a depus o alta plangere in luna august a acestui an impotriva Apple adaugand, in acest caz, brevete obtinute de la Google. Comisia pentru Schimburi Internationale din SUA interzice importul de produse ce pot incalca patentele unei companii.

In cea mai recenta plangere depusa miercuri in Delaware, HTC a folosit alte patru brevete de la Google pentru a da in judecata gigantul american Apple.

“HTC va continua sa protejeze intentiile sale brevetate impotriva incalcarii celor de la Apple, pana cand acestea se vor opri.. Noi credem ca avem obligatia de a ne proteja afacerea, partenerii nostri din industrie si clientii nostri” a spus Grace Lei, consilier general HTC.

Google, Apple si alte firme din domeniul tehnologic se afla intr-un razboi in plina desfasurare pentru brevete in cautarea de a-si proteja produsele si inventiile proprii.

1. Cine va castiga in instanta?





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri