Google se pregateste sa lanseze Google Chat, care va permite utilizatorilor sa trimita mesaje instant cu un singur click din conturile lor de e-mail, sa poate vadea care contacte sunt online si sa salveze discutiile ca mesaje e-mail.

Lista Quick Contacts a aplicatiei este sincronizata cu lista Google Talk si afiseaza automat contactele si statusul online al acestora. Daca se face click pe un contact online, se deschide in browser o fereastra de chat. Aplicatia permite utilizatorilor sa salveze istoricul discutiilor.

Gmail Chat este disponibila pentru Internet Explorer 6.0 si verisiunile ulterioare precum si pentru Firefox 1.0 si versiunile ulterioare si doar in interfata U.S. English.

Desi functiile chat ale Google Talk sunt integrate in Gmail, utilizatorii trebuie sa descarce aplicatia client Google Talk pentru a efectua apelari vocale.

In SUA, Gmail este al patrulea cel mai popular program de e-mail bazat pe Web, iar Google Talk este pozitionat pe pozitia a saptea in randul programelor de mesagerie instant, potrivit Nielsen/NetRatings.

Si Yahoo Mail indica utilizatorilor daca contactele lor din Yahoo Messenger sunt online si le permite sa trimite mesaje instant, precum si apelari vocale. De asemenea le permite sa verifice voice mail-urile si sa lanseze apelari vocale de pe Yahoo Mail. America Online AIM Triton ofera, de asemenea, e-mail integrat, mesagerie instant, mesagerie text SMS, precum si voice si video chat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si