Producatorul de software de business Totalsoft, detinut de fondul de investitii grec Global Finance,a lansat primele solutii de afaceri in cloud computing, unul dintre cele mai fierbinti domenii de dezvoltare la ora actuala in IT.

Solutiile cloud computing permit reducerea costurilor, intrucat aplicatiile, tehnologiile si datele sunt disponibile pe un server virtual, se elimina investitiile pentru achizitia si mentenanta hardware, iar plata se face in functie de gradul de utilizare.

"Decizia de diversificare a modelului de business face parte din strategia pe termen mediu a companiei, care presupune focalizarea solutiilor
traditionale spre companiile medii si mari, cu bugete de peste 100.000 de euro pentru proiecte complexe IT, si dezvoltarea de noi solutii si modele de business adaptate nevoilor companiilor mici, cu bugete sub 20.000 de euro", afirma Daniel Ionescu, director de strategie si marketing in cadrul Totalsoft.

Deocamdata, compania a lansat solutii pentru automatizarea si simplificarea proceselor de achizitii (Charisma eProcurement), controlul costurilor(Charisma Cost Control), managementul documentelor specifice departamentelor de resurse umane (Charisma HR Document Management), managementul fluxurilor de lucru (Charisma Workflow), si solutii de automatizare pentru companiile de avocatura, servicii financiar-contabile, case de dezvoltare software (Charisma Office Automation).

“Cloud computingul reprezinta o piata cu un potential fantastic de dezvoltare. Principalul motor de crestere este dat de schimbarea tot mai frecventa a cerintelor consumatorilor. Orice companie este obligata sa se alinieze la aceste cerinte. Din cauza asta, 65% dintre companiile care aleg infrastructuri virtualizate urmaresc cresterea agilitatii si doar 50% o reducere a bugetelor IT. Cloudul este un model care permite adaptarea rapida a nevoilor de infrastructura software sau hardware, functie de cerintele de business, fara investitii semnificative", spune Ionescu.

Conform companiei de cercetare de piata Gartner, totalul investitiilor segmentului IMM in cloud va ajunge la 100 miliarde de dolari pana in 2014. De altfel, compania de cercetare IDC estimeaza ca veniturile din servicii IT in cloud au depasit 16 miliarde de dolari, iar pana in 2014 se preconizeaza o crestere anuala de 27,4%, pana la valoarea de 55.5 miliarde de dolari. Aceasta rata de dezvoltare este de peste cinci ori mai mare decat cea preconizata pentru produsele IT traditionale (5%).

Totalsoft este unul dintre cei mai mari producatori de software de pe piata locala, cu afaceri estimate sa ajunga in acest an la peste 25 de milioane de euro.

Compania are are in jur de 1500 de clienti din 25 de tari, iar in ultimii ani a deschis birouri in Grecia, Bulgaria, Serbia si Qatar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri