Intel si Google isi vor extinde parteneriatul pentru dezvoltarea viitoarelor versiuni de Android, sistemul de operare lansat de Google, pentru gama de procesoare cu consum redus de energie Intel Atom. Astfel, viitoarele variante ale platformei Android vor functiona cu tehnologiile Intel pe langa alte arhitecturi.


Colaborarea dintre cele doua companii are drept scop accelerarea lansarii de smartphone-uri cu procesoare Intel, care sa functioneze pe platforma Android.

Telefoanele cu platforma Android echipate cu procesoare Intel ar trebui sa fie disponibile in prima jumatate a anului 2012, au sustinut directorii Intel intr-o conferinta desfasurata la San Francisco, informeaza The Guardian.

In timp ce Microsoft a prezentat varianta de sistem de operare bazata pe ARM, Intel si Google au incheiat un parteneriat pentru dezvoltarea sistemului de operare Android pentru a rula cu cipurile Atom care consuma foarte putin.

Miscarea vine dupa ce Intel a incercat in mai multe randuri sa intre cu procesoarele sale pe piata telefoanelor inteligente, dominata de arhitectura ARM. Aceasta miscare ar putea usura eforturile Intel de a se extinde pe piata telefoanelor mobile inteligente intr-un moment in care vanzarile de PC-uri au scazut in America de Nord si Europa.

Intel se alatura astfel celui mai mare jucator de pe piata telefoanelor mobile, unde Google-Android are o cota de piata de aproximativ 40%, cu mult inaintea rivalilor de la Apple, RIM, Nokia si Microsoft.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri