Colaborarea dintre cele doua companii are drept scop accelerarea lansarii de smartphone-uri cu procesoare Intel, care sa functioneze pe platforma Android.

Telefoanele cu platforma Android echipate cu procesoare Intel ar trebui sa fie disponibile in prima jumatate a anului 2012, au sustinut directorii Intel intr-o conferinta desfasurata la San Francisco, informeaza The Guardian.

In timp ce Microsoft a prezentat varianta de sistem de operare bazata pe ARM, Intel si Google au incheiat un parteneriat pentru dezvoltarea sistemului de operare Android pentru a rula cu cipurile Atom care consuma foarte putin.

Citeste si:

Miscarea vine dupa ce Intel a incercat in mai multe randuri sa intre cu procesoarele sale pe piata telefoanelor inteligente, dominata de arhitectura ARM. Aceasta miscare ar putea usura eforturile Intel de a se extinde pe piata telefoanelor mobile inteligente intr-un moment in care vanzarile de PC-uri au scazut in America de Nord si Europa.

Intel se alatura astfel celui mai mare jucator de pe piata telefoanelor mobile, unde Google-Android are o cota de piata de aproximativ 40%, cu mult inaintea rivalilor de la Apple, RIM, Nokia si Microsoft.