Functionarii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turimului (MDRT) vor fi pregatiti si testati online, dupa implementarea unei platforme informatice de 9,9 milioane de lei, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul de resort, Elena Udrea.

Din cele 9,9 milioane de lei, 6,6 milioane de lei reprezinta finantare europeana nerambursabila, iar restul sunt alocati de la buget, conform Mediafax.

"Aceasta platforma va fi o modalitate extrem de obiectiva de testare a functionarilor, si nu va mai conta relatia pe care o ai cu seful, pentru a-ti da un «foarte bine» la finalul anului", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca platforma va putea fi folosita si de operatorii privati, care isi vor putea instrui si verifica online personalul.

Elena Udrea si ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, au semnat joi contractul de finantare pentru proiectul "Centrul National de Instruire Online", depus in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Axa Prioritara III, "Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat".

Udrea a spus ca este prima ocazie in care institutia pe care o conduce semneaza un contract de finantare in calitate de beneficiar.

"E prima oara cand nu sunt eu cel care da banii. La prima vizita am plecat de la Ministerul Comunicatiilor cu ceva. Mai venim", a adaugat Udrea.

Vreme a aratat ca in SUA numarul studentilor care se pregatesc online l-a depasit pe al acelora care merg la cursuri.

"Vom finanta si la alte institutii de stat sisteme online de invatare", a spus Vreme.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si