"Se fac in continuare pasi in directia punerii in practica a acestui proiect. Echipa de implementare a proiectului se va constitui saptamana viitoare, iar urmatorul pas va fi prezentarea in Guvern a memorandumului de finantare a proiectului pentrui a fi aprobat", a afirmat Vreme, cu o ocazia semnarii unui contract de finatare din fonduri europene nerambursabile cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, citat de Mediafax.

La finele lunii iunie, Vreme a afirmat ca in noiembrie va fi semnat contractul privind finantarea retelei de acces la internet, proiect care se ridica la 84 milioane de euro.

"Forma finala a proiectului a fost agreata de reprezentantii Comisiei Europene. Contractul, unul major pentru Romania, va fi semnat in noiembrie si va fi implementat in termen de 24 de luni. Ministerul va fi proprietarul retelei dar nu va fi i operatorul acesteia. Reteaua va fi concesionata operatorilor, in functie de prevederile legislatiei", a spus Vreme la 29 iunie.

Citeste si:

El a mai spus ca, prin acest proiect, fiecare cetatean din Romania va putea sa acceseze internetul, in conformitate cu obiectivele politicii Uniunii Europene din acest domeniu.

Alocarea de catre Uniunea Europeana a celor 84 milioane de euro a fost obtinuta de Romania in urma adoptarii, in 2009, a Strategiei nationale de broadband, care urmareste ca toata populatia tarii sa aiba acces la servicii de internet in banda larga pana in 2013.