Producatorul BlackBerry, compania Research In Motion, a anuntat venituri si profit in scadere pe trimestrul incheiat la 27 august; actiunile companiei au scazut imediat cu 18%, scrie Businessweek.com.
Veniturile companiei au scazut la 4,17 mld. $, comparat cu estimarea analistilor de 4,47 mld. $. Profitul companiei a fost de 329 mil. $, la jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In trimestrul mentionat, compania a livrat circa 200.000 de tablete PlayBook si circa 10,6 milioane smartphone-uri. Ambele cifre s-au situat sub estimarile analistilor. Ca o comparatie, Apple a livrat in trimestrul anterior nu mai putin de 9,25 milioane iPad-uri.

“Livrarile de unitati au fost mai reduse decat asteptarile noastre, datorita cererii in scadere pentru modele mai vechi”, a declarat Jim Balsillie, CEO al companiei. Cu toate acestea, el spune ca vanzarile isi vor reveni, pe masura ce compania va introduce noi modele pe piata.

In ultimele luni, RIM a lansat noi smartphone-uri ce ruleaza noul software BlackBerry 7. Totodata, compania mai pregateste lansarea unor telefoane bazate pe software al QNX, firma achizitionata de canadieni anul trecut.

Pentru trimestrul ce se va incheia pe 26 noiembrie, RIM estimeaza vanzari intre 5,3 si 5,6 mld. $.

Actiunile Apple au scazut cu 18,3%, pana la 24,12$/actiune.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri