Dean Hachamovitch, executivul care conduce echipa Internet Explorer (IE), a explicat decizia folosind foarte multe din rationamentele folosite de fostul CEO al Apple, Steve Jobs, cand acesta a detaliat acum mai bine de un an motivele pentru care Apple a ales sa nu includa Flash in produsele mobile ale companiei.

Internet Explorer 10 pentru Windows 8 va veni in doua versiuni. Una va rula in interfata Metro, similara cu Windows Phone 7, in timp ce o alta versiune va rula pe traditionalul desktop.

Microsoft a numit-o pe aceasta din urma “Metro style IE”. Aceasta nu va avea suport pentru plug-inuri, a explicat Hachamovitch intr-un post scris pe blog joi.

Citeste si:

“Browserul Metro in Windows 8 este unul HTML5, si plug-in free”, a scris executivul. Ambele versiuni de IE 10 de pe viitorul sistem de operare vor avea acelasi motor de randare.

Pentru a explica lipsa Flash, oficialul companiei a oferit multe dintre argumentele pe care cei de la Apple le-au spus inainte.

“Rularea IE in acest fel va duce la cresterea autonomiei precum si a securitatii, versatilitatii si a protejarii vietii private pentru clienti”, a spus Hachamovitch. Mai mult, el a subliniat ca si Google imbratiseaza aceasta tehnologie, lansand recent un site HTML5 YouTube pentru utilizatorii de terminale mobile.