Noua tehnologie Thunderbolt va schimba notiunea de viteza si stabilitate a computerului dumneavoastra. Daca ati folosit vreodata un dispozitiv Universal Serial Bus sau un cablu FireWire inseamna ca noua tehnologie va poate parea deja familiara, insa mult mai eficienta, informeaza Business Insider.
“Fulgerul” ar putea suporta de la un memory stick sau un hard-disk extern pana la un monitor fara necesitatea conectarii acestuia la priza. Acesta are o rata de transfer de 10 gigabiti/secunda, fiind de 2 ori mai rapid decat tehnologia USB 3.0 si de 19 ori mai rapid decat USB 2.0. Cu astfel de viteza o colectie de filme ce totalizeaza 20 GB se pot muta in maximum 20 de secunde.


De asemenea, tehnologia Thunderbolt are capacitatea de a genera o putere de 10 wati pentru a alimenta un dispozitiv periferic.
Apple este in prezent singurul producator de calculatoare care suporta tehnologia Intel Thunderbold, insa toate acestea se vor schimba de la anul, informeaza Business Insider preluat din surse Ars Technica.

Pana acum ASUS si Acer vor suporta noua interfata I/O (Input/Output – N.R.) inca de la inceputul anului 2012.

HP si Sony au spus la inceput ca vor include in noile lor sisteme suport pentru tehnologia Thunderbolt, insa si-au schimbat punctul de vedere optand pentru USB 3.0.

1. Credeti ca viitoarea tehnologie implementata PC-urilor va face uitat clasicul USB?





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri