Giganul Google a lansat propriul serviciu de plati digitale care va permite clientilor sa cumpere prin simpla miscare a terminalelor mobile la casele de marcat, scrie Los Angeles Times.
Google Wallet a primit deja sprijinul celei mai mari companii de carti de credit din lume, Visa. MasterCard este de asemenea partener. Ambele companii au instalat terminale in circa 300.000 de locatii din lume, permitand astfel folosirea tehnologiei.

Cu toate acestea, exista si un minus major. Aplicatia, care urmeaza a fi lansata saptamana aceasta, nu va putea fi folosita decat de catre clientii Sprint, si dintre acestia, doar cei ce au terminale Sprint Nexus S 4G. Sprint a fost unul dintre primii parteneri Google pe acest proiect, asa ca beneficiaza de start mai bun in fata concurentilor.

Abia de anul viitor serviciul va deveni disponibil mai multor clienti, si ale altor companii.

Prin intermediul acestei tehnologii, Google va putea strange date despre comportamentul de achizitii ale clientilor si in afara Internetului.

Visa si MasterCard si-au luat angajamentul sa introduca din ce in ce mai multe terminale compatibile cu tehnologia.

In Romania serviciul nu este disponibil si, spun oameni din piata, este putin probabil sa fie implementat in viitorul apropiat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri