Utilizatorii de telefoane mobile cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani din SUA trimit si primesc in medie 109,5 mesaje text intr-o zi, adica peste 3.200 pe luna, conform unui raport al Pew, citat de msnbc.com.
Circa 12% dintre acestia au declarat ca trimit de doua ori mai multe mesaje decat media, adica 6.000 pe luna sau 200 pe zi.

Inca 23% au spus ca primesc si trimit mai mult de 100 de mesaje text pe zi.

Desi categoria de varsta 18-24 de ani trimite mai multe mesaje decat americanii mai varstnici, mai exista un grup care depaseste chiar si pe acestia: adolescentii intre 13 si 17 ani primesc si trimit, in medie, 3.339 mesaje text lunar.

Majoritatea celor ce primesc si trimit multe mesaje text prefera aceasta comunicare in detrimentul apelurilor de voce.

Astfel, alaturi de a face fotografii cu telefoanele mobile, trimiterea mesajelor text este cea mai obisnuita activitate ce nu implica vocea, realizate cu ajutorul telefoanelor mobile.

1. Cate SMS-uri trimiti si primesti, in medie, pe zi?

2. In cele mai multe situatii, preferi sa initiezi/primesti apel de voce, sau sa trimiti/primesti SMS?

3. Pe langa apeluri voce si sms, la ce folosesti cel mai mult telefonul mobil?




Utilizatorii de telefoane mobile din SUA primesc sau dau, in medie, 12,3 apeluri pe zi, similar cu mai 2010, conform Pew. “Initierea de apeluri ramane inca o activitate extrem de obisnuita, doar 4% dintre respondenti spunand ca nu initiaza si nici nu primesc apeluri intr-o zi obisnuita. Comparativ, 27% dintre utilizatorii de terminale mobile spun ca nu folosesc aproape deloc functia de trimitere a mesajelor text”.

Intrebati cum prefera sa fie contactati daca cineva trebuie sa ii gaseasca pe telefon, majoritatea respondentilor (53%) au spus ca prefera apeluri voce, si doar 31% vor sa fie contactati prin mesaje. 14% au spus ca depinde de situatie.

Rezultatele Pew se bazeaza pe un esantion reprezentativ de peste 2.250 de adulti ce detin cel putin un telefon mobil. Studiul a fost realizat in perioada 26 aprilie – 22 mai, marja de eroare fiind de +/-2,3 puncte procentuale.

Te invitam sa completezi sondajul wall-street.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri