Software-ul Music Engine al companiei intentioneaza a fi un rival al iTunes al Apple Computer si este gazda serviciului muzical pe baza de abonament lunar al Yahoo. Compania nu a specificat cati abonati a atras noul sau serviciu de la lansarea sa din luna mai.

Noua versiune a software-ului usureaza schimbarea playlist-elor si incarcarea de muzica din colectiile altor persoane ce utilizeaza software-ul Yahoo instant messenger. Noua versiune mai aduce si o rezolvare a problemelor ce au afectat prima lansare, in special cele legate de transferarea melodiilor pe dispozitive portabile.

Un reprezentat al Yahoo a scris intr-o postare blog ca "Yahoo Music Engine nu este inca perfect, dar se indreapta cu siguranta in directia buna".

Acesta a spus ca una dintre cele mai importante probleme in anterioara lansare a fost un bug in software-ul Microsoft care ocazional impiedica trasferarea de muzica pe MP3 palyere care sunt compatibile cu serviciul. Microsoft a lansat o rezolvare pentru aceasta problema.

Noua versiune a software-ului aduce si suport pentru dispozitive care distribuie muzica intr-o retea de acasa, precum si usurarea inscriptionarii de CD-uri.