Rezultatele financiare anuntate de companie marti subliniaza faptul ca Oracle o duce bine intr-o perioada in care alte companii majore din sectorul tehnologic nu reusesc sa inregistreze cresteri.

Profitul net al companiei pe trimestrul incheiat la 31 august a crescut cu 36%, pana la 1,8 mld. $. Veniturile au evoluat la 8,4 mld. $, de la 7,5 mld. $.

In ciuda rezultatelor bune, investitorii sunt ingrijorati de faptul ca investitia de 7,4 mld. $ a companiei in achizitia Sun Microsystems nu va da roade, intrucat vanzarile de hardware sunt in scadere. In perioada mentionata anterior, vanzarile de hardware ale Oracle au scazut cu 5% comparat cu aceeasi perioada a anului trecut, la 1 mld. $.

Citeste si:

Oracle, cu sediul in California, a trecut pana in prezent mai bine prin perioada de recesiune, comparat cu alte companii din domeniul tehnologiei, cum ar fi Cisco si HP.

Viitorul s-ar putea sa nu mai fie insa atat de luminos nici in cazul Oracle, companie care atrage circa 30% din venituri din Europa, continent unde Grecia pune in pericol stabilitatea economica.