Board-ul producatorului IT Hewlett-Packard ia in considerare demiterea din functie a CEO-ului companiei, Leo Apotheker, si inlocuirea lui cu fostul CEO al eBay, Meg Whitman, conform unor surse din piata citate de InformationWeek.com.
Leo Apotheker este in functie de doar 10 luni.

De la numirea lui, deciziile strategice ale CEO-ului au fost foarte drastice dar au inspirat incredere mica in companie. Valoarea actiunilor HP sunt deja cu aproape 50% mai reduse decat la numirea lui in functie.

HP infrunta o problema clasica pentru o companie mare: cum sa isi creasca in mod important si de durata veniturile. Dar, pe langa aceasta, HP se mai infrunta si o criza de identitate. Board-ul companiei incearca sa isi dea seama daca este mai eficient sa activeze ca un conglomerat tehnologic care sa se adreseze maselor sau o companie axata pe doar cateva produse, pe care sa le realizeze foarte bine.

Potentiala plecare a CEO-ului HP vine intr-o perioada dificila pentru companie. In august, HP si-a redus estimarile de venituri la 127,6 mld. $, sub asteptarile analistilor. Posibila renuntare la productia de PC-uri ar putea inrautati situatia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri