25% din terminalele mobile vandute anul acesta in Romania sunt smartphone-uri, cresterea fiind consistenta fata de anii precedenti. Migrarea utilizatorilor de la telefoanele clasice la smartphone-uri se va accelera in urmatoarea perioada, considera Andrei Oltei, manager, Terminals Portfolio, Vodafone Romania.
Migrarea cea mai usoara o fac cei care au terminale touch-screen non-smart. „Trecerea se face lejer pentru acesti utilizatori”, spune Oltei.

In continuare, in ciuda scaderii cotei de piata la nivel mondial, in Romania Nokia ramane lider de piata pe segmentul smartphone-urilor, conform lui Oltei, prezent la conferinta Webstock 2011, organizata de Evensys.

Daca in 2009 doar 2% din terminalele din portofoliul Vodafone rulau pe sistemul de operare Android, in prezent, dintre cele circa 100 de modele lansate in ultimii doi ani, peste 50% sunt Android.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri