"In acest moment suntem in discutii avansate cu Amazon.com pentru introducerea cartilor in limba romana pe platforma Kindle, astfel incat posesorii Kindle din Romania sa isi poata cumpara cartile direct de pe dispozitivul lor. Volume electronice in limba romana sunt deja disponibile pe alte mari canale de distributie, cum ar fi Apple iBookstore sau Barnes & Noble, si suntem increzatori ca limba romana va deveni in curand suportata oficial si de platforma Amazon Kindle", a explicat Puescu.

Elefant.ro ofera in prezent 200 de titluri in format digital si vrea sa ajunga la 400 de titluri pana la sfarsitul lunii octombrie si 600 pana la finalul anului.

Libraria Elefant.ro a fost lansata in iunie anul trecut cu o finantare de 1,2 milioane de euro din partea fondului de investitii Greenlight Invest, controlat de Ion Sturza, fostul director general adjunct al Rompetrol si premier al Republicii Moldova in 1999.

Magazinul online de carti estimeaza o cifra de afaceri de un milion de euro in acest an, de aproape cinci ori mai mult decat in 2010.