Proiectul consta in intalniri periodice cu elevii din clasele a XI-a si a XII-a, urmate de intalniri informale cu antreprenori si companii locale, activi in industria de software si a tehnologiilor web.

“Sunt ferm convins ca stimularea spiritului de explorare a acestei alternative - antreprenoriatul - trebuie realizata din timp, inca din liceu, astfel incat odata ajunsi tinerii la facultate, orizontul de optiuni sa le fie mult largit iar cunostintele dobandite sa se aseze pe baze mai bine structurate”, spune .

Primele intalniri vor avea loc la Iasi, pe 28 septembrie la Colegiul “Costache Negruzzi “ si Colegiul National “Emil Racovita”.

Ulterior va fi prezent la Timisoara, pe 5 octombrie 2011, unde se va intalni cu elevii Liceului de Informatica “Grigore Moisil” si ai Colegiului National Banatean.

Pentru aceasta prima etapa a proiectului sunt programate evenimente similare la Cluj (noiembrie 2011) si la Bucuresti (noiembrie si decembrie 2011).

Citeste si:

Radu Georgescu (citeste-i blogul) a lansat prima afacere a grupului Gecad in 1992 (Gecad Net), in apartamentul parintilor din cartierul Titan, iar acum conduce un grup format din 150 de persoane.

In timp, Gecad s-a orientat de la producerea de software pentru proiectare asistata catre securitate IT, lansand pe piata, in 1994, prima versiune a tehnologiei RAV Antivirus.

Radu Georgescu a fost implicat pana acum in patru tranzactii in zona de software: vanzarea in 2003 a tehnologiei RAV Antivirus catre Microsoft, cea prin care a vandut 11,76% din actiunile companiei Gecad Technologies /Axigen (in 2007), vanzarea anul trecut a 83% din compania Gecad ePayment catre grupul sud-african Naspers si cea prin care la inceputul acestui an a cedat un pachet minoritar din Avangate.

Astfel, grupul detine, in prezent, investitii in Avangate, Axigen, Phoenix, Gecad Net, ePayment (minoritar) si ROL.ro (minoritar).

Radu Georgescu publica un jurnal de antreprenor si pe blogul sau. Pentru alte bloguri de business relevante, citeste in fiecare zi Revista blogurilor de business.