Radu Georgescu, presedintele grupului Gecad si unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori de pe piata locala, lanseaza “Jurnal de Antreprenor”, o serie de evenimente prin care vrea sa promoveze antreprenoriatul in licee si in comunitatea de business locala.
Proiectul consta in intalniri periodice cu elevii din clasele a XI-a si a XII-a, urmate de intalniri informale cu antreprenori si companii locale, activi in industria de software si a tehnologiilor web.

“Sunt ferm convins ca stimularea spiritului de explorare a acestei alternative - antreprenoriatul - trebuie realizata din timp, inca din liceu, astfel incat odata ajunsi tinerii la facultate, orizontul de optiuni sa le fie mult largit iar cunostintele dobandite sa se aseze pe baze mai bine structurate”, spune .

Primele intalniri vor avea loc la Iasi, pe 28 septembrie la Colegiul “Costache Negruzzi “ si Colegiul National “Emil Racovita”.

Ulterior va fi prezent la Timisoara, pe 5 octombrie 2011, unde se va intalni cu elevii Liceului de Informatica “Grigore Moisil” si ai Colegiului National Banatean.

Pentru aceasta prima etapa a proiectului sunt programate evenimente similare la Cluj (noiembrie 2011) si la Bucuresti (noiembrie si decembrie 2011).

Radu Georgescu (citeste-i blogul) a lansat prima afacere a grupului Gecad in 1992 (Gecad Net), in apartamentul parintilor din cartierul Titan, iar acum conduce un grup format din 150 de persoane.

In timp, Gecad s-a orientat de la producerea de software pentru proiectare asistata catre securitate IT, lansand pe piata, in 1994, prima versiune a tehnologiei RAV Antivirus.

Radu Georgescu a fost implicat pana acum in patru tranzactii in zona de software: vanzarea in 2003 a tehnologiei RAV Antivirus catre Microsoft, cea prin care a vandut 11,76% din actiunile companiei Gecad Technologies /Axigen (in 2007), vanzarea anul trecut a 83% din compania Gecad ePayment catre grupul sud-african Naspers si cea prin care la inceputul acestui an a cedat un pachet minoritar din Avangate.

Astfel, grupul detine, in prezent, investitii in Avangate, Axigen, Phoenix, Gecad Net, ePayment (minoritar) si ROL.ro (minoritar).

Radu Georgescu publica un jurnal de antreprenor si pe blogul sau. Pentru alte bloguri de business relevante, citeste in fiecare zi Revista blogurilor de business.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri