Fortinet isi extinde securitatea la aplicatiile Enterprise de IM si managementul avansat al securitatii in domeniul IT
Fortinet a anuntat un upgrade major de firmware pentru familia sa de sisteme FortiGate si FortiManager, ce vor imbunatati securitatea si vor imbunatati desfasurarea acestora in cadrul retelei. Noile firmware FortiOS 3.0 si FortiManager 3.0 ofera intreprinderilor si MSSP Securitate sporita, flexibilitate si controlul avansat asupra retelei.
Fortinet. FortiOS 3.0 si FortiManager 3.0 vor fi oferite gratuit clientilor actuali, in Martie 2006.

Fortinet este fondatorul si liderul recunoscut de piata pe segmentul solutiilor unificate de securitate (Unified Threat Management) si singurul furnizor de sisteme hardware firewall antivirus construite pe platforma ASIC si destinate protectiei complete, in timp real, a retelelor de calculatoare.

Prin intermediul unei multitudini de noi facilitati, FortiOS 3.0 si FortiManager 3.0 ofera granularitate sporita asupra securizarii aplicatiilor online, incluzand aici protectie de continut completa pentru mesageria instantanee si imbunatatirea securitatii in cazul traficului de tip peer-to-peer. In plus, o integrare mai stransa intre produsele FortiGate, FortiManager si FortiAnalyser confera un management centralizat al securitatii, rapoarte si analize mai robuste necesare intreprinerilor si MSSP-urilor.

Securitate Multi-Thread pentru o problema cu diverse dimensiuni

Aplicatiile de mesagerie instant (IM) au capatat o importanta din ce in ce mai mare ca limbaj de comunicare in afaceri si au devenit astfel tinte favorite ale atacurilor. In 2005, atacurile asupra programelor de IM au crescut in mod semnificativ, atacatorii folosind metode sofisticate de social engineering pentru a pacali userii in descarcarea unor programe de tip vierme, deschiderea unor fisiere/URL-uri infectate cu virusi sau instalarea voit sau nevoit a unor programe malitioase.

Pana recent, securizarea mesageriei instant, necesita fie cumpararea de catre companii a unei solutii separate dedicate sau abordarea unor solutii primitive cum ar fi, de exemplu, simpla blocare a traficului respectiv. Fortinet reprezinta primul provider de solutii de securitate care ofera protectia completa a continutului incluzand aici scanarea antivirus (AV), blocarea sau punerea in carantina a traficului de IM si a fisierelor atasate, prevenirea intruziunilor (IPS) prin intermediul semnaturilor ce se pot updata si filtrarea URL-urilor pentru aplicatiile de mesagerie instantanee intr-un sistem de securitate unificat. FortiOS 3.0 ofera, de asemenea, controlul accesului la mesageria instantanee, logare si statistici pentru a furniza administratorilor control sporit asupra aplicatiilor de mesagerie instantanee. Firmware-ul suporta protocoale populare, incluzand aici AIM, ICQ, MSN si Yahoo.

Adoptarea rapida a mesageriei instantanee si a aplicatiilor de tip peer-to-peer a creat noi oportunitati atacatorilor si a creat noi probleme intreprinderilor in ceea ce priveste mentinerea nivelului de securitate a retelei a afirmat Michael Xie, fondatorul Fortinet, CTO si vice-presedintele departamentului tehnic. Prin furnizarea clientilor a capabilitatii de control asupra aplicatiilor de mesagerie instantanee, FortiOS 3.0 imbunatateste si extinde capabilitatile de securizare a retelei si micsoreaza costurile si complexitatea securizarii retelelor de date ale intreprinderilor.

Integrarea puternica permite crearea unei platforme de securitate inteligente si avansata

Noul firmware FortiOS 3.0 permite in cadrul familiei de produse de securitate FortiGate securitate avansata si o platforma de management prin integrarea cu sistemele FortiAnalyser si FortiManager, oferindu-se astfel solutia completa pentru rapoarte, loguri, alerte si corelarea evenimentelor pentru toate produsele de securitate Fortinet. Prin integrarea cu FortinManager se poate obtine managementul centralizat al tuturor produselor FortiGate si FortiAnalyser pentru obtinerea unei politici unitare de securizare cat si pentru analize, corelarea evenimentelor, logare si rapoarte.

Firmware-ul FortiOS 3.0 imbunatateste de asemenea si urmatoarele functionalitati:

Suport pentru aplicatiile peer-to-peer: abilitatea de a detecta, bloca si controla latimea de banda alocata protocoalelor de tip P2P;
Integrarea cu Windows Active Directory: printr-o simpla logare se permite activarea profilelor de protectie a unui grup, rapoarte la nivel de user si analiza conexiunilor

Interfata grafica imbunatatita: tabela cu statistici ale sistemului, informatii asupra licentei pentru o imagine de ansamblu mai usoara asupra sistemului.

Update Manager (disponibil in FortiManager 3.0) Intreprinderile, organizatiile guvernamentale si MSSP pot obtine update-uri ale motoarelor de AV, IPS, anti-spam si web-filterring de la Fortiguard Distribution Network si le pot distribui local intre echipamentele FortiGate instalate in retea.

Sistemele FortiGate ale companiei Fortinet sunt sisteme de securitate ce contin procesoare de accelerare ASIC si care integreaza aplicatii de securitate cum sunt antivirus, VPN, sisteme de prevenire a intruziunilor, filtrare web, antispam si traffic shaping. Toate sistemele FortiGate sunt tinute la zi in mod automat de catre reteaua FortiGuard ce ofera update-uri in mod continuu pentru a asigura protectia impotriva atacurilor fie ca vin prin intermediul emailurilor sau pe web, impotriva viermilor, intruziunilor si a altor tipuri de traffic nedorit.

Sistemele FortiManager sunt dispozitive de management si monitorizare integrate ce permit intreprinderilor si providerilor de servicii un mamangement efficient asupra device-urilor FortiGate instalate in reteaua proprie. Sistemul minimizeaza efortul administrativ necesar amplasarii, configurarii, monitorizarii si intretinerii unui numar mare de device-uri FortiGate dispersate in retea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri