Sony a lansat in Romania doua noi modele de laptopuri din clase diferite si ameninta tot mai mult competitorii de la Apple. Ambele modele vor fi disponibile in magazine la inceputul lunii octombrie.
Noul Vaio Z, cel mai puternic notebook ultra-portabil din serie este conceput pentru mediul de afaceri. Sony Vaio Z este construit din fibra de carbon, cantareste sub 1,2 kg si are o grosime de 16,65 mm. Dispune de un ecran Vaio Premium de 13,1” cu o rezolutie de 1600x900px.

De cealalta parte, MacBook Air – varianta de 13,3” are o rezolutie de 1366x768px, o grosime de 17,2 mm si o greutate de 1,35 kg.

Seria Z a japonezilor de la Sony este echipata cu ultima generatie de procesoare Intel Core i7, alaturi de memoria de 8GB DDR3 si unitatea de stocare SSD Raid de 256 GB, grafica fiind asigurata de o placa video integrata Intel HD Graphics 3000.

In plus, noua linie de laptopuri destinata oamenilor de afaceri dispune si de un Power Media Dock, un modul monolitic de externsie care se conecteaza la calculatorul portabil printr-un cablu optic. Power Media Dock creste performanta grafica si ofera numeroase optiuni suplimentare de conectivitate dispunand de un transfer de date de mare viteza, bazat pe arhitectura denumita “Light Peak” similara tehnologiei Thunderbolt folosita de Apple.

MacBook Air este echipat cu procesoare Intel i5 si i7 de cea mai noua generatie, port HDMI, tehnologie Thunderbolt – de doua ori mai rapida ca USB 3.0 si o placa grafica integrata de la Intel.

Vaio Z beneficiaza de noul concept de baterie externa prezent si la Seria S. Bateria integrata de Litiu-Polymer a notebook-ului ofera o autonomie de pana la 7 ore, care poate fi prelungita pana la 14 ore cu bateria externa. Aceasta poate fi incarcata separat de notebook si poate fi adaugata fara a decupla bateria integrata.

Un alt model lansat de Sony este Vaio SE cu o diagonala de 15,5”. Noul notebook cu o rezolutie Full HD de 1920x1080px ce cantareste doar 1,96 kg. Bateria integrata are o autonomie de pana la 6,5 ore in modul stamina. Disponibila ca optiune, a doua baterie aditionala poate fi atasata in orice moment imbunatatind autonomia totala pana la 13 ore.

Pretul celor doua modele difera: Sony Vaio Z, destinat oamenilor de afaceri, are un pret de 12.000 lei (2.850 euro) – ce include si Power Media Dock iar Sony Vaio SE costa 4.500 lei (1070 euro).

Apple MacBook Air 13 are un pret de plecare de 4.800 lei (1.140 euro) si creste in functie de caracteristici.

Sony Vaio a intrat pe piata din Romania in 1998. In prezent divizia producatoare de laptopuri are o cota de piata de 4%, cea mai vanduta serie fiind Sony Vaio E cu un pret de pornire situat la 3.000 lei.


1. Ce model va atrage mai mult?

2. Ce cautati mai mult la un notebook?



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri