Teamnet International, unul dintre cei mai mari integratori de pe piata locala, cu afaceri estimate la 30 de milioane de euro anul acesta, vrea sa ajunga la circa 5.000 de utilizatori pentru MORE, serviciile de cloud computing pentru companii mici si mijlocii lansate de companie in mai anul acesta.
Solutiile cloud computing permit reducerea costurilor, intrucat prin aplicatiile, tehnologiile si datele care sunt disponibile pe un server virtual se elimina investitiile pentru achizitia si mentenanta hardware, iar plata se face pe baza de abonament, in functie de gradul de utilizare a programelor cumparate. In general, costurile scad cu 30-40% fata de varianta obisnuita in care se achizitioneaza softul pentru totdeauna.

Integratorul a lansat aceste servicii in luna mai anul acesta si in prezent are in jur de 1.500 de utilizatori din domenii precum IT, farma, servicii, constructii sau distributie.

Pentru a-si mari numarul de clienti, compania a lansat un program pentru IMM-uri prin care ofera un laptop Fujitsu, conexiune de date 3G de la Vodafone si aplicatiile de gestionare a clientilor (CRM) si facturare pentru 48 de euro pe luna timp de unul si doi ani.

“In prezent doar o treime dintre companiile romanesti folosesc aplicatii software prin care sa-si gestioneze activitatea, iar acest lucru survine din cauza investitiilor mari care presupun atat licentiere, cat si solutii hardware si software”, afirma Calin Butunoi, managerul diviziei MORE.

El adauga ca achizitia unor astfel de softuri pot duce la costuri decat 10 ori mai mici decat in cazul unei implementari standard care inseamna achizitia de calculatoare si programe software.

Pe de alta parte, compania a lansat o versiune pentru dispozitive mobile a acestei platfome si, de asemenea, aplicatii de task management si videoconferinra.

Prin aplicatia de task management, utilizatorii isi pot delega sarcini si pot urmari solutionarea acestora prin notificari primite pe e-mail.

Cloud computingul este una dintre pietele cu cele mai mari cresteri la nivel mondial, majoritatea companiilor de software lansand foarte multe solutii si servicii in acest domeniu. De altfel, in urma cu cateva saptamani si Totalsoft, un producator de software care se adresa traditional companiilor mari, a lansat o solutie de cloud computing pentru IMM-uri.

La nivel mondial, veniturile din servicii IT in cloud vor ajunge in acest an la 16 miliarde de dolari, iar pana in 2014 se preconizeaza o crestere anuala de 27,4%, pana la valoarea de 55.5 miliarde de dolari, conform companiei de cercetare Gartner. Aceasta rata de dezvoltare este de peste cinci ori mai mare decat cea preconizata pentru produsele IT traditionale (5%).

Teamnet este o companie infiintata in 2001 si face parte din grupul Asesoft, condus de Sebastian Ghita.

Integratorul a avut anul trecut o cifra de afaceri in jurul a 21 de milioane de euro si profit net de aproximativ 1,6 milioane de euro. Pentru acest an, conducerea companiei estimeaza ca va ajunge la un business de 30 de milioane de euro.

Teamnet are 350 de angajati si birouri si in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Ploiesti, Bruxelles si Chisinau.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri